Следвайте Гласове в ТелеграмИзказване на Тошко Йорданов от ИТН от трибуната

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзказване на Тошко Йорданов от ИТН от трибуната
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Пролет Велкова от СЕМ е звъняла на БНТ защо не е стартирало предаване на Отворено общество

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Изказване на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ от трибуната на Народно събрание в спор по отчета на Съвета за електронни медии: 

В Съвет за електронни медии има една Пролет Велкова, която е цензор по душа. Човек, който би забранил всяко свободно мнение, в случай че имаше властта. За страдание тя е член на Съвет за електронни медии. Ще изтъквам това, което споделиха сътрудниците от " Възраждане ", когато избирахме Пролет Веслкова в Съвет за електронни медии. Пролет Велкова пред Дарик радио: " Педофилията е страдалчество за боледуващите от тази болест. " Същата Пролет Велкова: " Няма работа със страдащите педофили, които прибягват до полово принуждение. "

Това създание Пролет Велкова е член на Съвет за електронни медии, с помощта на гласовете на Движение за права и свободи, тъй като Народно събрание, когато избираше новите членове на Съвет за електронни медии, тя бе номиринаран от Политическа партия или от Демократична България, и тогава Движение за права и свободи не гласоподаваха и половината излязоха от залата, с цел да падне кворума и да мине Пролет Велкова. Заради това тя е в Съвет за електронни медии, поради това желае оставката на председателката Соня Момчилова, тъй като тя би забранила всеки, който мисли друго. Тя би била прелестен министър на  " министерство на истината ". 

И още нещо. Тая Пролет Велкова, член на Съвет за електронни медии, който си разрешава да звъни на медиите и да им търси сметка.

Знаете ли, че Пролет Велкова е звъняла на шефа на Българска национална телевизия да подвига гири, за какво не е стартирало някакво предаване на " Отворено общество ". 

Кой различен член на Съвет за електронни медии си е разрешавал да натиска по този метод медиите?

Ние би трябвало да променим Съвет за електронни медии и да изхвърлим от там хора като Пролет Велкова, тъй като това са цензори. Не може да се не разрешава на един публицист да мисли и да споделя това, което мисли. Колко пъти му скачаха на Петър Волгин същите тия. Защо? Защото споделя, каквото мисил. Оборете го, бе! Смачкайте го с доказателства, докажете, че не е прав. 

Вие желаете да му пандизите устата, и надлежно на Соня Момчилова, тъй като имала доблестта да каже, че свободата на словото е по-важна от всичко останало. 

Лъжата се оборва с обстоятелства и престанете да се обаждате от долу, госпожице. Ако желаете да ми кажете нещо, елате тук (обръща се към народен представител, който го репликира от място).

Свободата на словото е да кажеш какво мислиш, а не да забраниш. 

Тези които желаят оставката на Соня Момчилова, виже кои са: БХК, финансиран от " Отворено общество " на Сорос, АЕЖ, финансирани от " Америка за България ", " Репортери без граници ", финансирани от " Отворено общество " на Сорос. Всичките са НПО-та, в които няма и публицисти. В АЕЖ има няколоко, които са писали три писма на майка си и две публикации в " Дневник ". И тези имат наглостта да приказват за публицистика. 

Да доноси са писали, те това работят.

Скъпи сътрудници от Политическа партия и Демократична България, които благодарение на Движение за права и свободи, пратихте в Съвет за електронни медии нещо като еманацията на цензурата в лицето на Пролет Велкова в Съвет за електронни медии. 

Затова ще подкрепим отчета на Съвет за електронни медии, тъй като има ръководител, който го сържи в естествени рамки. Да, направиха доста нелепости Съвет за електронни медии, само че Слава Богу, че там няма еднолични решения. 

Да променим Съвет за електронни медии и да не позволяваме същества като Пролет Велкова да бъдат овластявани, тъй като незабавно стават цензори.

Тошко Йорданов даде за образец и участията на политици в национални медии: 

От 6 юни предходната година до 6 март тази година: Асен Василев участия в бТВ 21, участия в Нова 18, общо 39. Корнелия Нинова за същия интервал - участия в бТВ 8, в Нова - 3, общо 11. Костадин Костадинов - бТВ - 9, Нова - 3, общо 12, аз - бТВ - 8, Нова - 5, общо 13.

Асен Василев - 39, останалите по 11, 12 или 13 участия...

В последна сметка Народното събрание не одобри годишния доклад за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година " За " гласоподаваха 15 народни представители, " срещу " бяха 128 и 56 гласоподаваха с " въздържал се ".

В залата бе и ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова. Разискванията по точката започнаха през вчерашния ден и продължиха целия предиобед през днешния ден.

В отчета на комисията по културата и медиите се показва, че фокусирани наблюдения за интервала са върху войната в Украйна; деца и медийно наличие, в това число инциденти; тематиката за имунизациите и зеления сертификат; досегаемост на аудио-визуално наличие за хора с повреден слух; риалити и занимателни излъчвания, търговски съобщения; медийни услуги с промени в съдържанието; профилирано наблюдаване на парламентарните изборите 2022 година

Във връзка с развиването на медийната просветеност през ноември 2022 година Съвет за електронни медии проведена огромна среща с представители на Българската коалиция за медийна просветеност, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, снабдители на медийни услуги, както и организации, които работят в полето на медийната просветеност, за информиране и обмяна на положителни практики. В региона на интернационалната активност Съветът за електронни медии за първи път от повече от 10 години е хазаин на интернационален конгрес. В София през ноември 2022 година, по самодейност на Съвет за електронни медии, е извършена първата интернационална конференция на медийните регулатори на страните от балканския район, се показва в отчета на комисията. В него се регистрира, че във връзка с лицензионната и регистрационна активност на Съвет за електронни медии няма особена динамичност. Няма вписани нови снабдители на платформи за шерване на видеоклипове.

През 2022 година в дирекция " Мониторинг и разбори " на Съвет за електронни медии са осъществени 17 436 часа наблюдаване на 41 телевизионни стратегии и 7 132 часа прослушване на 22 радиопрограми. От тях за стратегиите на Българската национална телевизия са отделени 3 036 часа и за стратегиите на Българското национално радио - 3 595 часа. През интервала се обгръща и наблюдението на онлайн аудио- и аудио-визуално наличие на снабдители на нелинейни услуги, платформата за шерване на видеоклипове VBOX, както и в някои интернет уеб сайтове - 607 часа. Съвет за електронни медии във всички свои доклади през годините е отбелязвал, че систематичното недофинансиране попречва застраховане на активността му във всички аспекти - административен, софтуерен, финансов, се споделя още в отчета на комисията по културата и медиите.

След тричасови диспути по годишния доклад на Съвет за електронни медии, в това число и по тематиката за свободата на словото, документът получи единствено 15 гласа " за " от депутатите, което Пролет Велкова дефинира като " мощно проблематично ". 

Председателят на медийния регулатор Соня Момчилова разяснява, че това е показателно, че Съвет за електронни медии си прави работата, както Законът за радиото и малкия екран изисква.

" Ние сме самостоятелен орган. Да, изискуем доклад, изискуем пояснения, изискуем всеки, който ни пита и упорства за това да получава повече изясненост във връзка с нашите решения, само че никой не може да диктува и да назидава, да упражнява каквото и да било менторство във връзка с нашата работа ", разяснява тя.

" Впечатлението, с което аз останах е, че по безусловно противоположни, взаимно изключващи се аргументи в действителност доклада ни не беше признат. Ако депутатите по-точно пазят своите партийни ползи, мисля, че по този начин нашият единствен вероятен за отстояване интерес е публичният интерес и той е въплътен точно в Закона за радиото и малкия екран, даже и той да е към този момент много стар ", сподели Велкова.

По предложение на Велкова Съвет за електронни медии ще извърши фокусирано наблюдаване по мигрантската тематика за интервала 8-18 март поради произшествия с непознати жители.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР